AYDIN’da bir günlüğüne iş bırakan öğretmenler, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı davul zurna eşliğinde halay çekerek protesto etti.
Bir günlüğüne iş bırakan Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyesi bir grup öğretmen, bugün saat 10.30’da Sevgi Yolu’nda toplandı. İki ayrı noktada toplanan öğretmenler, daha sonra ortak eylem kararı alıp biraraya geldi. Yaklaşık 500 eğitimcinin katıldığı eylemde, öğretmenler hükümet aleyhine sloganlar attı. Eyleme Türk Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Rıdvan Naci Devli, Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir ve her iki sendikaya üye öğretmenler katıldı.
Siyasi iktidarın, dershaneleri kapatma gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı’nı tamamen yeniden kurgulamak istediğini iddia eden Türk Eğitim- Sen Aydın Şube Başkanı Rıdvan Naci Devli, “Bakanlıkta bulunan 100 bin idari kadronun 73 bini okul müdürleri, yardımcıları ve müdür başyardımcılarıdır. Tasarının konuşulması halinde bu 73 bin kişinin görevi sona erecektir. Bu açık bir tasfiyedir. Okul yöneticilerinin tüm unvanlarını elinden zorla alan bir tasfiyedir. İnsan hakları, hukuk, ileri demokrasiyle uzaktan yakından alakası olmayan bir tasfiyedir. İktidar, sözde paralel yapıyı ortadan kaldırmak amacıyla pire uğruna yorgan yakmaktadır. Maalesef insanların geleceğini, kazanılmış haklarını hiçe sayan bir anlayışla karşı karşıyayız. Sendikalarımızın üyesi olsun-olmasın biz meseleye ilke bazında bakıyoruz” dedi.
Her dört yılda bir, okul yöneticilerinin değişecek olmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Devli, “Hükümetin eğitim sistemini telafisi çok zor olan yeni bir kaosun içine itmek istemesi karşısında sessiz ve tepkisiz kalmamız beklenemez. TBMM’ye sunulan kanun taslağına karşı mücadeleyi ortaklaştırmak için Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Türk-Eğitim Sen olarak bir günlük ortak grevdeyiz. Bu tasarı, insan hakkı ihlalleriyle doludur. Kazanılmış hakları budamaktadır. Eğitimin yandaşlıkla birlikte anılmasına neden olacaktır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından ellerindeki döviz ve afişlerle tasarıyı protesto eden öğretmenler, sloganlar attı. Alana getirilen davul zurna eşliğinde halay çeken öğretmenler, daha sonra olaysız dağıldı.

CU (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)