Türk medyasının yarınının çağdaş, başarılı ve öncü liderlerinin yarıştığı ve iletişim fakültelerinin nitelikli medya çalışanı yetiştirmesini destekleyen Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması 25. yılında yine yarının parlayan yıldızlarını belirliyor. 25 yıldır yarının nitelikli medya çalışanlarını bugünden ödüllendiren ve Türk medyasının önemli isimlerinin yetişmesine katkı sağlayan yarışma 25. yaşını kutluyor.
Eğitime verdiği önem ile tanınan Aydın Doğan Vakfı tarafından nitelikli medya çalışanı yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Genç İletişimciler Yarışması” önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle 25. yılını kutlarken aynı gecede 2013 yılının ödülleri de sahiplerini bulacak. Yarışma Aydın Doğan Vakfı tarafından, tüm iletişim fakültesi öğrencilerinin katılımına açık olarak bu alanda sürekli gelişimi teşvik etmek ve medyanın çağdaş liderleri olarak yetişmelerine katkıda bulunmak hedefleriyle her yıl düzenleniyor.
25. yılı kutlanan yarışmada bu yıl da 6 ana kategorinin 23 alt dalında yarışan öğrenciler yarının parlayan yıldızı olmaya aday gösteriliyor. Katılımcılar yazılı dalda; haber-haber araştırma, röportaj, mizanpaj, fotoğraf ve spor; görsel dalda; televizyon haberi, belgesel ve kısa film; işitsel dalda; haber programı, müzik programı ve şov programı; reklam dalında; reklam filmi senaryosu, basın reklamı (gazete, dergi), İnternet reklamı, açık hava reklamı ve reklam kampanyası büyük ödülü için yarışırken, İnternet yayıncılığı dalında ise İnternet sitesi, blog, sosyal medya projesi ve İnternet medya sitesi alt dallarında ödül kazanmak için yarışıyorlar.
Her dalda o alanın usta isimlerinden oluşan jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda dereceye girenleri ödüllendiren Aydın Doğan Vakfı, aynı zamanda bu öğrencilere Doğan Yayın Holding kurumlarında staj olanakları da sağlıyor.
25 yıldır yalnız bugünün değil geleceğin gazetecilerinin, radyocularının, televizyoncularının da dünyanın gelişmiş ülkelerindeki meslektaşlarıyla rekabet edebilmesi amacıyla atılmış adımların biri olan yarışmaya katılan isimlerin birçoğunu bugün Türk medyasında önemli görevlerde yer almakta. Aralarında Güven İslamoğlu, Levent Semerci, Hıdır Geviş, Cüneyt Özdemir, Çağan Irmak, Yağız Şankal, Şirin Ediger ve Hilal Ergenekon gibi isimlerin de yer aldığı bugünün Türk medyasının önemli isimlerinin iletişim fakültesindeki öğrencilik yıllarında, Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması’na katılarak ödül almaları da dikkat çekiyor.
(BB)