AYDIN Doğan Vakfı'nın ilkini 1983 yılında gerçekleştirdiği Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın 31'incisi için, 16 - 18 Haziran tarihlerinde Bodrum'da toplanacak jüri üyeleri en iyi karikatürleri seçecek.
Aydın Doğan Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamada, her yıl Haziran ayında o yılın kazanan karikatürlerini belirlemek üzere bir araya gelen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması jüri üyelerinin, 2014 yılının dereceye giren karikatürlerini 16 -18 Haziran tarihlerinde Bodrum'da gerçekleşecek bir dizi toplantıyla belirleyeceği açıklandı. Işıl Milta Club Tatil Köyü'nde gerçekleştirilecek toplantıda karikatür dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın jürisinde bu yıl Ercan Akyol, Latif Demirci, Selçuk Demirel, Piyale Madra ve Tan Oral gibi Türkiye'nin önde gelen karikatür ustaları ile uluslararası arenadan Liza Donnelly (ABD), Dokhshid Ghodratipour (İran), Moacır Knorr Gutterres (Brezilya), Catherine Meurisse (Fransa), Anita O'Brien (İngiltere) ve Lichuan Xia (Çin) yer alacak.
Kurul tarafından gerçekleştirilen titiz bir elemenin ardından ödüle layık bulunan 15 eser birinci, ikinci, üçüncü ve 12 başarı ödülü ile ilerleyen günlerde 2014 yılının ödül sahipleri olarak açıklanacak. 1983 yılından itibaren düzenlenen yarışmaya bugüne dek 130 ülkeden 6500'ü aşkın sanatçı katıldı.

FOTOĞRAFLI