Muhammet KAÇAR/ÇAMLIHEMŞİN (Rize), () - RİZE’nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası’nda bu yıl 20’incisi düzenlenen Ayder, Kültür, Sanat ve Doğa Festivali başladı. İki gün sürecek festivalin ilk gününde 5-8 yaş arası çocuklar kıyafet güzellik yarışması ile kadınlarda en güzel çorap örme yarışmaları yapıldı.
Çamlıhemşin Belediyesi'nce Ayder Yaylası’nda gerçekleştirilen Ayder, Kültür, Sanat ve Doğa Festivali yağmur altında başladı. Vatandaşlar yağmura aldırış etmedi, tulum ve kemençe eşliğinde saatlerce horon oynadı. Festival’de 5-8 yaş arası çocuklarda, kıyafet ve güzellik yarışması yapıldı. 8 çocuğun katıldığı yarışmada, lastik ayakkabı ve yöresel kıyafetler giyen çocuklar, sırtlarındaki küçük sepetlerle sahneye çıktı. Kimi çocukları sahneye anneleri kucağında çıkardı. Sahnede balonu uçan Cemre Uzunal, teselli edilemedi, sahneden inene kadar ağlamayı sürdürdü. Bazı çocuklarda kendilerine yönelen ilgi karşısında korkarak ağlamaya başladı. Jüri üyelerinin teselli ettiği çocukların hepsinin birinci seçildiği açıklandı, çocuklara oyuncaklar hediye edildi.
EN GÜZEL ÇORABI ÖRDÜ, ÖDÜLÜ BEĞENMEDİ
Şenliklerde kadınlar arasında yapılan 'En güzel yün çorap örme' yarışmasına 5 kadın katıldı. Yarışmada en güzel çorap, katılanların alkışları ile belirlendi. En çok alkışı alan Name Arıkan’ın ördüğü çorap festivalin en güzel çorabı seçildi. Dereceye giren kadınlara pike takımları hediye edildi. Name Arıkan ise, bir ay süren çalışma ile 8 ayrı renkten oluşan ve yöresel mimariyi yansıtan desenlerle çorap dokuduğunu belirterek, verilen hediyenin emeğinin karşılığı olmadığından yakındı.
Şenlikler yöre sanatçılarının konserleri ile devam etti. Şenliklerin ikinci gününde ise ödüllü boğa güreşleri düzenlenecek.

MK(TM/AAA) (FOTOĞRAFLI)