RİZE'nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası'nda bugün başlayan Kardan Adam Şenlikleri'nde, otomobil şambrelleri ile kayanlar ve kar üstünde horon oynayanlar renkli görüntüler oluşturdu. 2 gün sürecek şenliğin ilk gününde kimi kayak yaparken takla atan kimi birbirine çarpan 8 kişi yaralandı.
Çamlıhemşin Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı ile Çamlıhemşin Doğa Sporları Kulübü (ÇADOKS) tarafından bu yıl yedinci kez düzenlenen Kardan Adam Şenlikleri'ne yaklaşık 2 bin kişi katıldı. 1200 rakımlı Ayder Yaylası'nda kar yağışı altında horon oynandı, doğa yürüyüşü yapıldı, otomobil şambrelleri ile kayıldı. Şenlik için İstanbul’dan gelen 50 kişilik bir grup, iki gün süren çalışma ile kardan atmaca heykeli yaptı. Gruptan Eşref Büyüksofuoğlu, Rize’nin simgesi olan atmaca heykelinin üzerine kardan Karadeniz çocuğu heykeli yerleştirilmesini de,  “Fantastik bir dünyada atmaca ile uçuyormuş gibi oldu” diye yorumladı.
“DÜŞMEK İÇİN İZMİR’DEN GELDİM”
Şenlik alanında otomobil şambrelleri, poşet ve kızaklarla kayak yapanlarda renkli görüntüler oluşturdu. Ancak, kayak yapanların takla atması, birbirine çarpması ve düşmesi sonucu kazalar yaşandı. Dik yamaçtan hızla kayarak gelenler kar bariyere çarparak takla attı. Şenliklerin ilk gününde 8 kişi yaralandı, kırıkları bulunan iki kişi ambulansla hastaneye götürüldü. Kayarken başka bir şambrelin çarptığı Ayşe Okumuş,  “Ben düşmek için İzmir’den geldim. Çok keyifli ve güzel” dedi. Şenlik, kar üstünde kemençe ve tulum eşliğinde oynanan horonla devam etti. 
Şenliğin yarın çeşitli yarışmalarla süreceğini söyleyen Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek, 5 yıl öncesine kadar kışın kapalı olan Ayder Yaylası’nın artık şenlikler nedeniyle kış mevsiminde de binlerce kişi tarafından ziyaret edilen bir merkez haline geldiğini söyledi.