RİZE'nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası'nda düzenlenen '7’inci Kardan Adam Şenlikleri’nde 4 bin kişi el ele vererek kar üstünde en büyük horon halkası rekor denemesi gerçekleştirdi. Ancak noter olmayınca rekor tespit edilemedi. Şenliklerde iki gün boyunca otomobil şambrelleriyle kayan vatandaşlar tehlikeli anlar yaşadı, 4’ü ağır 27 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.
Çamlıhemşin Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Çamlıhemşin Doğa Sporları Kulübü (ÇADOKS) tarafından bu yıl 7incisi düzenlenen ve dün başlayan 'Kardan Adam Şenlikleri', 1200 rakımlı Ayder Yaylası'nda gerçekleştirildi. Şenliğe katılan yaklaşık 5 bin kişi güneşli havada horon tepti, doyasıya eğlendi. Şenlik kapsamında kar üstünde en büyük horon halkası rekor denemesi gerçekleştirildi. Anonslar ve görevlilerin eşliğinde el ele tutan yaklaşık 4 bin kişi kar üstünde yaklaşık 1.5 kilometre uzunluğunda horon halkası oluşturdu, 30 dakika boyunca kesintisiz horon oynadı. Ancak noter çağrılmadığı için rekor denemesi kayda geçirilemedi.
LAZBOARD YARIŞINI İSVİÇRELİ KAZANDI
Şenlikler sırasında 'Lazboard' adı verilen tahtalarla kayak yarışması düzenlendi. 50 metrelik parkurda yarışan 6 yarışmacı bitiş çizgisine ulaşmak için kıyasıya yarıştı. Yarışmayı İsviçreli Marco Lihtihstayn kazandı. Şenliklerde en güzel kardan adam yapma yarışı ile kar üstünde halat çekme yarışları da düzenlendi. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.
İKİ GÜNDE 27 KİŞİ YARALANDI
Şenlik alanında otomobil şambrelleri, poşet, kızak ve rafting botları ile kayak yapanlar da tehlikeli anlar yaşadı. Hızla yamaçtan kayan vatandaşlar kalabalığın arasına daldı, takla atarak birbirlerine çarptı. Şenliklerde iki gün boyunca 4'ü ağır 27 kişi yaralandı, kırıkları bulunan 11 kişi ambulansla hastaneye götürüldü. Diğer yaralılara ise ambulanslarda müdahale edildi. Şenlikler halk oyunları ve Karadenizli sanatçıların verdiği konserlerle sona erdi.