ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nca gerçekleştirilen yılbaşı konserinde 'Vokaliz' grubunun sahneye, notaların konulduğu ayakkabı kutusuyla çıkması üzerine Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü soruşturma başlattı. Orkestra bünyesinden olmayıp dışarıdan katılımcı oldukları için sanatçılar hakkında işlem yapılmazken bir daha davet edilmemelerine ve daha seçici olunmasına karar verildi.
Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın cuma günü düzenlenen yılbaşı konserinde, çok sesli 'Vokaliz Grubu'ndan, Gökçer Alp (tenor), Cihan Kurtalan (tenor), Tolga Gülen (bariton), Cengiz Ünal (bariton), Umut Durmuş (beat box) isimli solistlerin, sahneye 17 Aralık operasyonunu çağrıştıran notalarını koydukları ayakkabı kutusuyla çıkmaları soruşturmalık oldu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nce başlatılan soruşturma kapsamında sahneye ayakkabı kutusuyla çıkan sanatçı grubunun orkestra bünyesindeki sanatçılar olmadığı, dışarıdan katılan sanatçılar olduğu için bu kişiler hakkında herhangi bir işlem yapılamadı.
Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü yetkililerince yürütülen soruşturmada, bu sanatçıların bir dahaki etkinliklerde görev almamasına karar verildi. Ayrıca düzenlenecek başka konser organizasyonlarında oluşabilecek bu tür eylemlere karşın dışarıdan davet edilecek sanatçılarla ilgili çok daha seçici davranılmasına karar verildi.