KAYSERİ’yi ziyaret eden Avusturya Büyükelçisi Dr. Klaus Wölfer, Vali Orhan Düzgün ile birlikte Erciyes Dağında incelemelerde bulundu. Avusturya firmalarınca yapılan mekanik tesisleri yerinde gören Büyükelçi Dr. Klaus Wölfer, daha sonra helikopterle dağda havadan tur attı.
Vali Orhan Düzgün, Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer’e iki ülke arasındaki ilişkilerin çok köklü bir geçmişe dayandığını, kış turizmi konusunda Erciyes Dağının da gerek mekanik, gerekse konaklama tesisleri, toz karı ile önemli gelişme içinde olduğunu söyledi.
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes Şirketi Genel Müdürü Murat Cahit Cingi, Avusturya’nın Kayseri fahri konsolosu Mehmet Eğlenceoğlu ile birlikte Erciyes Dağının 3 bin 200 metresindeki Tekir Yaylasındaki tesisleri gezen ve uygulanan 250 milyon euroluk Erciyes projesi hakkında bilgiler alan Avusturya Büyükelçisi Wölfer, "Erciyes gibi volkanik bir dağı yakından gördüm. Erciyes Dağının duruşu ve heybetine, toz karına adeta aşık oldum. Dağın gerek kent merkezine, gerekse havaalanına olan uzaklığı beni çok etkiledi. Türkiye ile Avusturya arasındaki ilişkilerin kış turizminde de yürüdüğünü görmekten mutlu oldum. Erciyes gerçekten aşık olunacak bir dağ’’ dedi.
Vali Orhan Düzgün, konuk büyükelçi ve bir grup yetkili özel bir şirketten kiralanan helikopterle Erciyes Dağındaki tesisleri ve 15’in üzerindeki kayak pistini havadan izledi.

FÇ(OE/AAA)(FOTOĞRAFLI)