Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR Barosu avkatlarında Ali Aydın, İzmir'deki Soma eylemleri sırasında eşiyle birlikte otoparktaki otomobiline giderken kendilerine TOMA'dan gazlı su sıkan polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Eşinin KOAH hastası olduğunu belirten Aydın, aldığı raporu da savcılığa verdi.
Avukat Aydın, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, 14 Mayıs günü eşi Kızbes Aydın ile birlikte Konak'ta belediye otoparkında bulunan aracına doğru gittiklerini, o sırada Soma faciasına ilişkin eylemler olduğu için bazı yolların kapalı olduğunu, eylemcilerden oldukça uzak bir sokaktan otoparka doğru yürürken, TOMA'dan hedef gözeterek ve yakın mesafeden üzerlerine gazlı su sıkıldığını ifade etti. Aydın sokakta eşi ve kendisinden başka kimsenin bulunmadığını, gösteri yapan grubun içinde olmadıklarını ve eylemci kitle ile birlikte hareket ettiklerine dair hiçbir belirti bulunmadığını, buna rağmen içinde kimyasal olan su sıkıldığını belirtti. Aydın, gazlı suyun sıkılması nedeniyle gözlerinde ve vücudunda yanma oluştuğunu, geçici körlük yaşadığını, vücudunun tamamen ıslandığını ve kimyasal gazdan zarar gördüğünü savundu.
Aydın, sokaktaki dükkan sahiplerinin kendilerine yardım ettiğini, ortam sakinleştikten sonra Konak İskele'deki aracına binip Alsancak Devlet Hastanesine giderek rapor aldıklarını anlattı.
Eşinin KOAH hastası olduğunu, gaz nedeniyle uzun süre nefes almakta güçlük yaşadığını belirten, suç duyurusu dilekçesiyle birlikte kendisi ve eşi için verilen sağlık raporlarını da sunan Aydın, olay yerindeki MOBESE kayıtlarının izlenmesini de talep etti.
Aydın, dilekçesinde “Bana ve eşime hedef ve yakın mesafeden gazlı su sıkılarak yaralanmamıza sebep olan başta amir konumunda bulunan İzmir Valisi, İzmir Emniyet müdürü ile TOMA adlı araçta ismini bilmediğim görevli ya da görevlilerden 'kasten yaralama' ve 'görevi kötüye kullanma' suçu nedeniyle şikayetçiyim" dedi.
Cumhuriyet Savcısı Erdal Kütükçü'ye ifade veren ve dilekçesini sunan Ali Aydın, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı olan eşi Kızbes Aydın'ın da önümüzdeki günlerce suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

BK(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)