Türkiye Barolar Birliğince hazırlanan tarife ile 31 Aralık 2014'te yürürlüğe giren tarifede bazı değişiklikler yapıldı.

Buna göre, sulh hukuk mahkemeleri, sulh ceza ve infaz hakimliklerinde takip edilen davalar için avukatlık ücreti 750 liradan 600 liraya indirildi.

İdare ve vergi mahkemelerindeki duruşmalı davalar için ücret, bin 500 liradan bin 250 liraya düşürüldü. Bu mahkemelerdeki duruşmasız davalar için alınan 750 liralık ücret ise aynı kaldı.

Danıştay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde ilk derecede görülen duruşmalı davalar için alınan 3 bin liralık ücret, 2 bin 500 liraya indirildi. Bu mahkemelerde ilk derecede görülen duruşmasız davalar için belirlenen bin 500 liralık ücret ise sabit kaldı.

Toplam 50 dosyaya kadar açılan seri davalarda her dosya için ayrı avukatlık ücretinin alındığı tarifede toplam dosya sayısı 40'a düşürüldü. Toplamda 100 dosyaya kadar açılan seri davalarda ise her dosya için ayrı ayrı alınan yüzde 80'lik avukatlık ücreti, yüzde 70 olarak yeniden belirlendi.

Ayrıca, yeni tarifeye "tahliyeye ilişkin icra takipleri için avukatlık ücreti olarak bin 500 lira alınacağı" hükmü eklendi.