Nursima KESKİN / ERZURUM, () - ERZURUM Adliyesi'nde duruşmalar sırasında tanışan avukatlar Handan Çeliker ile Muhammet Yasin Kocaman, Erzurum'da yapılan düğünle dünya evine girdi.
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu avukat Muhammet Yasin Kocaman ile Mersin Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Handan Çeliker, memleketleri Erzurum'da geçen yıl avukatlık yapmaya başladı. Erzurum Adliyesi'nde geçen yıl duruşmalar sırasında tanışarak arkadaş olan, her ikisi de 25 yaşındaki avukat çift evlenmeye karar verdi. Avukatların düğünü 6 Ağustos akşamı Doğu Anadolu Kongre Merkezinde yapıldı. Düğün törenine Muhammet Yasin Kocaman ile Handan Çeliker'in yakınları ve arkadaşları katıldı. Gelinin nikah şahitliğini Antalya'da savcı olan amcası Haki Çeliker ile Erzurum'un ünlü avukatlarından Erol Gür yaparken, damadın şahitleri de İŞKUR'da şef olan Köksal Tiryaki ile Avukat Timurhan Gür oldu. Genç çiftin yakınları gece boyunca dans edip halay çekerek eğlendi.
Tahirhan- Periza Çeliker çiftinin 6 çocuğundan 2'ncisi olan Handan Çeliker gece boyunca kardeşleri Tarık, Ayşegül, Sibel ve ikiz olan Hasan ile Hüseyin Çelikerle birlikte doyasıya eğlendi. Pasta kesimi sırasında gözleri dolan baba Tahirhan Çeliker "Handan ilk evlendirdiğim çocuğum. Onun mürüvvetini gördüğüm için çok mutluyum. Umarım kızım ve damadım evliliklerinde de mesleklerindeki gibi adaletli olurlar. Allah bir yastıkta kocatsın" dedi.

FOTOĞRAFLI