ŞANLIURFA ve Diyarbakır barolarına kayıtlı avukatlar, töre cinayetine kurban giden 19 yaşındaki 8.5 aylık hamile Hacer Göv için ortak basın açıklamasında bulundu.
Viranşehir’e bağlı Barut Köyü’nde bir hafta önce kuzenleri tarafından töre nedeniyle öldürülen ve cesedi boynundaki iple 18 metrelik kuyuya atılan Hacer Göv için Şanlıurfa ve Diyarbakır barosuna kayıtlı avukatlar açıklama yaptı. Şanlıurfa Adliye Sarayı bahçesinde toplanan avukatlar adına Şanlıurfa Kadın Hakları Komisyon Başkanı Serpil Kılıç Yıldırım, basın açıklamasını okudu. Yıldırım, şunları söyledi:
"Birkaç yıl içersinde adeta kronikleşerek ülkemizin her noktasında artış gösteren, ortak bir sorun haline gelen kadına şiddet, kadının yaşam hakkının ihlali niteliğindeki olaylar, muhafazakar, kapalı aile yapısına sahip olan Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde daha da kanayan ve gittikçe derinleşen bir yara haline gelmiştir. Töre namus cinayetlerinin gerçekleşmesinde geleneksel geniş aile yapısının etkisi bulunmaktadır. Bu aile yapısında medeni haklar açısından kadına biçilen rol ve işlevler son derece kısıtlıdır. Ailenin karar verme sürecine etkisi olan aile büyükleri bulunmaktadır. Bu meclis erkek egemen bir meclistir. Çoğu kez bu aile üyeleri eğitimli ve toplumda bilinen şahsiyetler dahi olsalar işlenen cinayetlere karşı çıkmamışlardır. Cinayetlerin işlenmesinin önemli değişkenlerinden birisi de toplumsal çevresel baskılardır. Yine yaşanan bu olayda tam bir ihlaller ve ihmaller zinciri olduğudur. Gereken koruma tedbiri alınmış olsaydı belki bugün karnındaki bebeğiyle Hacer Göv ölmeyecekti. Şanlıurfa ve Diyarbakır barosu olarak töre ve benzeri adı altında yapılan kadın kıyımlarının önlenmesi için her türlü mücadeleyi sürdüreceğimizi ifade etmek istiyorum."
Açıklamanın ardından avukatlar dağıldı.