Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, 5 Nisan Avukatlar Günü’nde, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu'nun da katılacağı 'Adalet İstiyoruz” temalı yürüyüş düzenleyeceklerini söyledi.
Demiröz düzenlediği basın toplantısında merkez Nilüfer İlçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki yürüyüşü herkesi davet etti. Demiröz, 5 Nisan’ı mutlulukla kutlamanın mümkün olmadığını belirterek, şöyle konuştu:
"Adil yargılanma hakkı ihlalleri, yok sayılan mahkeme kararları, yargıya yapılan müdahaleler ve Adalet Bakanı üzerinden iktidara bağlanan savcılar ve hakimler. Bütün bunlar ülkenin bugününü ve yarınını tehdit altında tutan tehlikeli gelişmeler. Oysa biz, herkesin hukuk önünde eşit olduğu bir demokratik düzeni savunuyoruz. İktidar yargıyı değil, yargı iktidarı denetlemelidir; evrensel ilke budur."
Özgürlüklerin hiç kimsenin iki dudağı arasına terk edilemeyeceğini vurgulayan Demiröz, şöyle devam etti:
"Hak ve özgürlükler anayasal düzeyde teminat altında olmalıdır; çünkü güvenlikli bir hukuk düzeni her toplumun olmazsa olmazıdır. Adalet toplumun vicdanıdır. Bağımsız ve tarafsız yargı varlık sebebimizdir. Bağımsız yargı ise özgür ve bağımsız savunma ile mümkündür. Yolsuzlukların ve yasakların daha çok konuşulduğu, yargının ise yok sayıldığı bir dönemden geçiyoruz. Bu çöküşe itiraz etmek ve bağımsız yargıyı yüksek sesle istemek öncelikli görevimizdir. Bu nedenle 5 Nisan Avukatlar Günü’nü büyük bir buluşmaya dönüştürmeye karar verdik. Halkımızla birlikte yürüyeceğiz ve yüksek sesle adalet isteyeceğiz."

HT(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)