Eray ARPAŞİN/ SOMA,(Manisa),() - ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, facianın yaşandığı madende açıklama yaptıktan sonra Bursalı bir avukatın protestosu ile karşılaştı.
Türkiye'nin en büyük maden ocağı felaketi olarak tarihe geçen Soma'da arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, istifaya çağırıldı. Bakan Taner Yıldız açıklamasını bitirdikten sonra Bursa'dan gelen avukat Kemal Özgür Yetkin, "Yargı sürecinin selameti ve samimi işlemesi için istifayı düşünüyor musunuz?" diye seslendi. Bakanlık yetkisi ile hukuk sisteminde baskı oluşturulduğunu ve Bakan Yıldız'ın kamu gücünü bırakması gerektiğini belirten Avukat Kemal Özgür Yetkin, istifa beklediklerini ifade etti.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise, "Şu anda bir çok konuda yargının kendimle ilgili tarafsız olduğunu düşünüyorum. 17 Aralık sürecinde de aynısı oldu. Bir avukatın yargı karşısındaki mesafesinden daha yakın değilim. Bakan olmam ile birlikte temas kurmuş değilim. Ben herhangi bir vatandaş olarak yargı karşısında duruyorum. Bu ülkenin enerji bakanı 2.5 yıl resmi kayıtlarla beraber dinlendi. Koltuk ve masanın hiç değeri yok. Bir işçi kardeşim ile birlikte bu konuda tartışamam" dedi. Gerginlik büyümeden yatıştı.

EA (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)