AVRUPA Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) Değerlendirme Komisyonu Başkanı Jazef Liba, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için Erzurum'a yapılan tesislere hayran kaldı. Liba, bu tesislerin, EYOF 2019'aaday olan Erzurum için yeterli olacağını söyledi.
Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Xanadu Snow White Otel'de düzenlenen 'European Youth Olympic Winter Festival (EYOWF) Komite' toplantısına Başkan Jazef Liba ile birlikte EYOF Komite yöneticileri Katerina Nyhova, Guro Lium, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar Daire Başkanı Hayrullah Ozan Çetiner ile Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy katıldı. Erzurum 2019 Avrupa Gençlik Kış Oyunları'na ön adaylık için başvuruda bulunduğunu ve bu nedenle geldikleri kentte 2 gün boyunca incelemelerde bulunacaklarını söyledi. Erzurum 2019 Gençlik Kış Oyunları organizasyonu ile ilgili tüm testlerden en iyi şekilde geçeceğine inandığını söyleyen Liba, "2011 Üniversiade için yapılan dünya standartlarındaki bu tesisler EYOWF için yeterli olacağına inanıyorum. Şu ana kadar aday ülke sayısı belli değil ama Erzurum'un şansı çok iyi" dedi.
2011 yılında Trabzon'da yapılan yaz oyunlarının 2019 yılında kış versiyonunu Erzurum'da yapmak için daha şimdiden hazır olduklarını ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy, "2011 gibi büyük bir organizasyonu başarıyla yaptık. Sırada EYOWF 2019 var. Bu konuda Bakanlığımızın büyük desteği var. EYOF 2019 yüzde 99 Erzurum'da yapılacak. Tek eksiğimiz sporcu. Bu anlamda çok ciddi elit sporcular yetiştirmemiz lazım. Beş yılımız var. Bunuda başaracağımıza inanıyorum. Soçi Olimpiyatları için sporcular burada hazırlık yaptı. Kazakistan Short Track Milli Takımı, Biatlon Ukrayna Milli Takımı burada hazırlandı. Yine çok sayıda ülkeden kamp için talep var" diye konuştu.
Yoğun kar yağışı altında Palandöken Kayak Merkezinde hatıra fotoğrafı çektiren Türk ve yabancı heyet Açıklamaların ardından merkez Aziziye ilçesindeki 3 binlik Buz Arena'yı gezerek yetkililerden bilgi aldı. Burada Erzurum Büyükşehir Belediyesi Buz Hokeyi Takımı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Buz Hokeyi Takım'nın antrenmanlarını izledi. Buz Pateni Salonunu da gezen heyettekilerden Katerina Nyhova'nın, tesisleri cep telefonuna kaydetti.

Tİ(KS/SS) (FOTOĞRAFLI)