AVRUPA İşitme Engelliler Gençler Atletizm Şampiyonası Trabzon’da başladı. 15 ülkeden 120 sporcunun katıldığı şampiyona 3 gün sürecek.
Avrupa İşitme Engelliler Gençler Atletizm Şampiyonası’nın ikincisi Akçaabat İlçesi’ndeki Söğütlü Atletizm pistinde başladı. 3 gün sürecek, 15 ülkeden 120 sporcunun katıldığı şampiyonanın açılış törenine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, sporcu yakınları katıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, Trabzon’un bu tür organizasyonları yapmaya alışık bir şehir olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi:
"Federasyonlar da bu tür organizasyonları dağıtırken illerden gelecek desteklere bakıyor. Sayın Valimizden ve Büyükşehir Belediyemizden gerekli desteği aldığımız için organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Şampiyonaya 15 ülke yaklaşık 120 sporcu ile katılıyor. Aslında daha yüksek katılım bekliyorduk. Fakat ekonomik nedenlerden dolayı bazı ülkeler katılamadı. Bazı ülkelerde sporcu sayısını düşük tuttu."
ESTONYALI ATLET YERE DÜŞTÜ
Bu arada atletizm şampiyonanın ilk gününde yapılan 100 metre bayanlar yarışında Estonya’dan Armin Oepik, ayağı kayınca yere düşerek yarış dışı kaldı. Oepik yarış dışı kalmanın üzüntüsüyle bir süre pisttin ortasında uzandıktan sonra soyunma odasına gitti. Şampiyonaya fazla ilgi gösterilmedi.
 

FOTOĞRAF