TÜRKİYE'de çeşitli maratonlarda dereceye giren Cumhure Alkan, 17 Kasım 2013'te İstanbul'da yapılacak Avrasya Maratonu'nda Altın Atlet Kategorisi'nde dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan nesli koruma altında bulunan İnci Kefali için koşacak.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı'nın çalışmaları sonucu nesli koruma altına alınan ve adına festivaller düzenlenen İnci Kefali, 17 Kasım 2013'te İstanbul'da yapılacak Avrasya Maratonu'nda Cumhure Alkan'ın tişörtünde yer alacak. Dünya Serbest Dalma Şampiyonu Şahika Ercümen'in Haziran 2013'te Van Gölü'nde 61 metre dalarak elde ettiği rekorunu adadığı İnci Kefali, bu kez farklı bir kulvarda bir sporcu tarafından tanıtılacak. Birçok ulusal ve uluslararası maratonlarda dereceler elde eden Cumhure Alkan üzerinde İnci Kefali resmi bulunan kıyafetle 17 Kasım 2013'te yapılacak Uluslararası Avrasya Maratonu'nda koşacak. Uluslararası Avrasya Maratonun'da altın atlet kategorisinde koşacağını belirten Cumhure Alkan, "42 kilometre 195 metre koşacağım. Çok farklı bir projeyle farkındalık yaratarak koşacağım. Bu anlamda çok mutluyum" dedi.
YYÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı ise hayatı azgın sularda mücadele ederek neslini devam ettirme çabası ile geçen İnci Kefali için, dünyanın en zor sporlarında başarılar kazanmış sporcuların misyon üstlenmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi.