BALIKESİR’in Edremit İlçesi’nde, kullanılmayan bir alışveriş merkezinin yeraltı otoparkının tavanının çökmesiyle ilgili incelemenin sürdüğü bildirildi. Çöken AVM otoparkının Kanlıdere Deresi’nin yatağının yakınında kaldığı ileri sürüldü.
Akçay Caddesi’ndeki bir süredir boş duran bir AVM’nin yeraltı otoparkının istinat duvarının kayması sonucu tavanı, dün saat 21.00 sıralarında çöktü. Otoparkın üzerinden geçen kaldırımda yaklaşık 50 metre uzunluğunda 6 metre derinliğinde yarık oluştu. Yarığı görenler durumu, polis ile belediye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis caddeyi trafiğe kapattı. Göçük altında yapılan aramada, kimsenin bulunmadığı belirlendi. Şerit çekilip, bir zabıtanın nöbet tutarak güvenlik önlemi aldığı otoparktaki çökmenin nedenin araştırıldığı bildirildi.
AVM’nin yatırımcısı Mehmet Duralı, kendisinin de çok şaşkın olduğunu belirterek, "Neden çöktü?' sorusunun yanıtını inşaattan sorumlu yapı denetim firması verecek. Kendileriyle telefonda konuştum. Gerekli araştırmayı yapıyorlar. İncelemeler tamamlandıktan sonra bir basın açıklaması yapacağız" dedi.
Otopark girişi çöken 4 katlı AVM’nin yaklaşık 100 metre ilerisinde Kanlıdere adı verilen bir dere yatağı bulunduğunu ileri süren çiftçi Osman Deveci (54), dere yatağının gerektiği gibi ıslah edilmeden imara açıldığını ileri sürüp, belediyeyi suçladı. Her yağmur yağdığında bu dere yatağı yakınında bulunan evlerin bodrum katlarının su içinde kaldığını savunan Deveci, “Sel baskınlarının ve bu çökmelerin sorumlusu, dere yataklarına ve yakın bölgelerine yapı izni veren belediyedir. Bu bölgede her yıl sıkıntı yaşanıyor. Gerekli ıslah çalışması yapılmadan bölgeyi imara açan yerel yönetimdir” dedi.
İlçe girişindeki Akçay Caddesi’nde, 2011 yılında tamamlanan, ancak boş olan AVM’de yaklaşık 50’ye yakın işyeri, bir sinema ve bir banka yeri bulunuyor. Alışveriş merkezi bir yıl gibi bir süre hizmet verdikten sonra kapatılmıştı.