OSMANİYE'de bir avcı tarafından vurulduğu tahmin edilen yaralı kartal, veteriner Ali Laçinbala tarafından ameliyat edildi. Laçinbala, kartalın özel kafeste bakımı yapılıp iyileştikten sonra doğaya bırakılacağını, uçamayacak durumda olması durumunda ise hayvanat bahçesine teslim edileceğini söyledi.
Kaidrli Yolu üzerindeki bir boş arazide hareketsiz bir şekilde yatan kartalı görenlerin ihbarı üzerine Orman ve Su İşleri Bakanlığı Adana 7'nci Bölge Müdürlüğü Osmaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi görevlileri yaralı kartalı alarak tedavisi için Osmaniye Belediye Sahipsiz Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne götürdü.
Sağ kanadından ateşli silahla yaralandığı tespit edilen kartal, Ali Laçinbala tarafından ameliyata alındı. Yaralı kartalın son bir hafta içerisinde ateşli silahla vurulmuş ikinci yaban kuşu olduğunu belirten Laçinbala, "Kanadının alt kısmından ateşli bir silahla vurulmuş ve üst kısmından çıkmış 5 santimetrelik bir yara mevcuttu. Hayvan yürüyebiliyor ancak kanadını çırpamıyordu, yara bir beş günlük vardı. Bayılttık ve yaklaşık 8 dikişle yarayı yeniden kapattık. Zor bir operasyon oldu. Antibiyotik ve C vitamini verdik. En sonunda terramisin spreyle yarasını kapattık. Kara sineklerin bu tip yaralara kurt attıklarını daha önce şahit olmuştuk. O nedenle özel bir tel kafeste bakımı yapılacak. Tedavisine ise Osmaniye Belediyesi'nce devam edilecek" dedi.
Ameliyatın ardından kartal, bakım ve beslenmesi yapılmak üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi'ne götürüldü.