ÇORUM'un Osmancık İlçesi Kara Avcılar Derneği üyeleri, av sezonunu trap atış yarışmaları ile açtı.
Osmancık İlçesi İnal Köyü sulak piknik alanında yapılan av sezonu açılışına Osmancık İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen İrfan Kıymaz, Milli Parklar Çorum Şube Müdürlüğü Mühendisi Yüksel Şimşir, Orman Mühendisi Hayri Kömür, Osmancık Kara Avcıları Derneği Başkanı Abdulsamet Demirkan, dernek üyeleri ve avcılar katıldı. Kara Avcıları Derneği Başkanı Abdulsamet Demirkan ve Milli Parklar Mühendisi Yüksel Şimşir, konuşmalarında belgesiz ve kaçak avcılığa karşı birlikte mücadele edeceklerini dile getirdi.
Başkan Abdulsamet Demirkan, av sezonu açılışına katılan tüm avcı ve misafirlere teşekkür etti. Demirkan, devlet tarafından uygulanan yasakların keklik ve tavşan sayısını artırdığını, doğayı ve avlakları koruyup kollamanın yine duyarlı vatandaşlar ile avcılara düştüğüne dikkat çekti. Çorum ve çevresinde resmi olarak tüm kontrolleri Milli Parklar yetkililerinin yaptığını ifade eden Demirkan, Milli Parklar bünyesinde yeteri kadar araç, ekipman ve personel olmamasından dolayı yapılacak kontrollerin çok zor olduğunu, yetkililerin kaçak avcılığı önlemek için ortaya koydukları çaba ve gayretlerin avcılar tarafından da desteklenmesi gerektiğini belirtti. Demirkan, özellikle son zamanlarda, kurallara uymayan ve yasak tanımayan kendilerini avcı zanneden kişilerin doğaya verdiği zararı önlemek için jandarma ve Milli Parklar yetkililerine haber vermekten çekinilmemesi gerektiğini vurguladı.
Başarılı ve kazasız bir av sezonu dileyen Osmancık Kara Avcıları Derneği Başkanı Abdulsamet Demirkan, dernek olarak her zaman üyelerinin hizmetinde olmaktan gurur duyduklarını söyledi.
Konuşmaların ardından Milli Parklar tarafından Osmancık Kara Avcıları Derneği yönetim kurulu üyelerinine başarılı çalışmalarından dolayı plaket takdim edildi. Ardından da avcılar arasında trap atışı yarışmaları yapıldı. Yarışmalarda Şaban Kısa birinci, Orhan İpek ikinci ve Emrah Şen üçüncü oldu. Yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllerini Osmancık Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen İrfan Kıymaz ve Milli Parklar Çorum Şube Müdürlüğü Mühendisi Yüksel Şimşir verdi.