Fatih TURAN/TRABZON, () - TRABZON’da toplanan Doğu Karadeniz Av ve Yaban Hayatı Federasyonu üyeleri, Avlak Yönetimi Bilgi Sistemi (AVBİS) ile uygulanmaya başlanacak olan kotalı avcılığı protesto ederek, kararın kaldırılması için imza topladı.
Merkez Postane önünde toplanan Doğu Karadeniz Av ve Yaban Hayatı Federasyonu üyesi yaklaşık 200 avcı, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca alınan bir kararla Avlak Yönetimi Bilgi Sistemi (AVBİS) ile uygulanmaya başlanacak olan kotalı avcılığı protesto etmek için yürüdü. Ellerinde 'AVBİS’e hayır', 'AVBİS kaderimiz değildir', 'Benim kotam belli, 40 gün taban 1 gün av eti' yazılı dövizler taşıyan grup, av köpekleri eşliğinde Uzunsokak Caddesi'nden Atatürk Alanı’na kadar yürüdü.
'AVCILIK YAŞAM TARZI'
Grup adına konuşma yapan Doğu Karadeniz Av ve Yaban Hayatı Federasyonu Başkanı Tuna Pirselimoğlu, şunları söyledi:
"Avcılık, Türk milletinin kültür ve tarihinde önemli yer tutmuştur. Yaşam tarzı olan avcılığa milletimiz büyük bir kısmı da tutkuyla bağlıdır. AVBİS ve buna bağlı olarak kotalı avcılık uygulamaları, yasal olarak avlanmaya çalışan avcılarımızı mağdur etmiş ve ava gidemez hale getirmiştir. Uygulanan sistem ile sorunların çözüleceği kanaatinde değiliz. Önerilerimize rağmen konu hakkında hiçbir ilerleme kaydedilmemektedir. Bu sistemden vazgeçilerek bilimsel yöntemlere dayalı, uygulanabilir bir sistemle avcılığın yönetilmesi acil beklenti ve isteğimizdir."
Açıklamanın ardından grup Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na gönderilmek üzere, AVBİS uygulaması kararının kaldırılmasını talep edilen dilekçeleri imzaladı.

FOTOĞRAFLI