YOZGAT'ta av sezonu öncesi avcıları hazırlayıp, bilinçli av yapmalarına katkıda bulunmak amacıyla bu yıl 5'incisi düzenlenen pikniğe çevre illerden de katılım yoğun oldu. Recepli Köyü korusundaki piknikte bir araya gelen avcılar, atış yapıp, birbirleriyle yarışarak sezona hazırlandı.
Yozgat Avcılar ve Atıcılar Kulübü tarafından düzenlenen geleneksel avcılar pikniğine bu sezon Yozgat ile birlikte Nevşehir, Kırşehir, Çorum, Sivas ve Ankara bölgesinden  avcılar yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 300 avcının katılımı ile düzenlenen piknikte, 'Tek Kurşun' ve 'Trap' atışları gerçekleştirildi. Atışlarda birinci gelen avcılara Ata şirketi tarafından birer tüfek hediye edildi, diğer avcılara ise 'Teşekkür belgesi' verildi.
Yozgat Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneği Başkanı Hayrettin Özcan, yeni av sezonunun açılmasına yaklaşık 2 aydan biraz fazla bir zamanın olduğunu hatırlattı. Özcan, şöyle dedi:
"Yozgat'ta 2013-2014 av sezonu 28 Ağustos tarihinde, bıldırcın ve üveyik avı ile başlayacak, daha sonra diğer av hayvanlarının avı başlayarak, sezon 15 Şubat 2014 tarihinde sona erecektir." 
Yaptıkları ve geleneksel hale getirdikleri etkinlikle avcıları kaynaştırıp, hem de yeni sezona hazırladıklarını kaydeden Özcan, açıklamasında şunları kaydetti:
"Bugün burada sembolik açılış yaptık. Ancak av yasağı kalkana kadar hiç bir avcı arkadaşımız avlanmaya çıkmayacaktır. Geçtiğimiz yıl kaçak olarak avlanan, avcılık belgesi bulunmayan avcılar henüz yavru döneminde avlanmaları nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşandı. Burada yaptığımız etkinlikte avcılarımızı bilgilendiriyoruz. Sezonun ne zaman başlayıp ne zaman biteceği, bir avcının ne kadar av yapabileceği gibi konularda bilgiler verirken, belgesiz kaçak avlananlar konusunda da gerekli ihbarları yapmalarını istiyoruz. Avcılık, av hayvanlarını katletmek değil, bir spor olarak yapılmalıdır."
Piknikte bir araya gelen avcılar, av tüfekleriyle atışlar gerçekleştirip, av köpeklerine de antrenman yaptırdı.

FOTOĞRAFLI