İSTANBUL, () CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, ölümünün 40’ıncı gününde, Avcılar Belediyesi tarafından Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı.

Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen Anma Gecesi, F. Mevlüt Aslanoğlu'nun Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmalardan oluşan videonun katılımcılara izletilmesiyle başladı. Anma gecesinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Avcılar Belediye Başkanı  Handan Toprak Benli “Ülkemizde yüzyılın en büyük maden faciası oldu. Onun merhametli yüreği Soma'nın acısına dayanamadı. Çünkü o çok duyarlı bir insandı. Halkının haklarını isteme konusunda usta bir milletvekiliydi. Çok erken aramızdan ayrıldı. Avcılar halkı bir nevi öksüz kaldı. O gecesiyle gündüzüyle her zaman yanımızdaydı. Onu erken kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, aynı zamanda misyonunun da Avcılar'da devam etmesini istiyoruz. Adını yaşatacağımız, şu anda çalışmaları devam bir tesisimiz bulunuyor” dedi.

Anma etkinliğine CHP mlletvekilleri Veli Ağbaba ile Süleyman Çelebi, AK Parti Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş, Gazeteci Vahap Munyar, Eski Milli Eğitim Bakanlarından Metin Emiroğlu, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Adnan Memiş, Mevlüt Aslanoğlu'nun oğlu Erdem Aslanoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun da katıldığı geceye Aslanoğlu’nun ailesi de geniş katılım gösterdi.

TÜRKİYE EN İYİ MALATYALISINI KAYBETTİ
Birçok insanı Mevlüt Aslanoğlu sayesinde tanıdığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Herkes Aslanoğlu’na baba derdi. Sağır ve dilsizlerin tercümanıydı. Malatya’yı, Malatya’da yaşayan kim varsa onun sayesinde tanıyıp, öğrendik. O çözüm adamıydı. Her şeyi çözmeye çalışır ve çözerdi ve hep tek başına gezerdi. İnsanlar arasında hiçbir zaman dil, din, ırk ayrımı yapmazdı. Asla küskünlüğe dayanamaz, küsmüşse de mutlaka barışmanın bir yolunu bulurdu. Asla siyasi parti ayrımı da gözetmezdi. Benim şu ana kadar gördüğüm en iyi Malatyalıydı. Yalnız çok aceleci idi ve giderken de çok acele gitti. Onu çok özleyeceğiz. Türkiye en iyi Malatyalısını kaybetti.” dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, “Ak Parti grubunda 313 kişiyiz. En az 250 kişisinden şunu duydum. Hemşerin çok değerli bir insandı ve bana gelip baş sağlığı diledi. Bu ne kadar güzel bir şey. İktidar muhalefet birbirimizi kırmadan eleştiri yapacağız gerektiğinde de takdir edeceğiz. Mevlüt Abimiz bunu çok güzel yapıyordu”  diye konuştu.
BABAM BİRLETİRİCİ BİR İNSANDI

Ferit Mevlüt Aslanoğlu’nun oğlu Erdem Aslanoğlu, “Babam gücünü koşuşturmadan alıyordu. Birçok rahatsızlıklar geçirdi fakat bu rahatsızlıkları koşuşturması sayesinde yendi. Babamın cenazesinde her dinden her mezhepten kişiler bizi yalnız bırakmadı. Biz gördük ki babam birleştiriciydi. Cenazesinde de bunu bize gösterdi” dedi.

Program sonrasında anma gecesine katılan konuşmacılara Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli tarafından plaket verildi.

(FOTOĞRAFLI)