SAMSUNLU balıkçılar, av yasağının sona ermesi ile birlikte 'Vira Bismillah' diyerek balık avına başladı. Tezgahlar balıkla dolarken balık halinde vatandaşlar çifti 17 TL'ye satılan palamuta ilgi gösterdi.
Geçen 15 Nisan'da başlayan denizlerde trol ve gırgır ağlar ile balık avı yasağının sona ermesi ile birlikte av sezonu da başladı. Samsunlu balıkçılar gece Karadeniz'e açılarak 'Vira Bismillah' dedi. Av yasağının kalkmasıyla birlikte Samsun Büyükşehir Belediyesi Balık Hali de hareketlendi. Tezgahlar balıklarla dolarken toptan satışta çifti 17 TL'den satılan palamut ilgi gördü. Bu yıl palamut balığının Karadeniz'de bol olduğunu söyleyen Samsun Balık Hali Komisyoncuları Derneği Başkanı Davut Kıyak, şöyle dedi:
"Palamutla birlikte mezgit, çinekop, barbun, hamsi ve lüfür de bolca var. Avlanma sezonunun ilk günü olmasına rağmen balık mevcut. Yarından sonra daha iyi olacağını düşünüyorum. Bu yıl balık fiyatları pahalı olmaz. Çünkü denizde balık bol. Vatandaşımız, Türkiye bol bol balık yiyecek."

FOTOĞARFLI