MANİSA Kadın Kooperatifi Başkanı Nilgün Beşirik, kadın sivil toplum örgütleriyle biraraya gelerek kurmak istedikleri 'Kadının El Emeği Atölyesi' için destek istedi.
Manisa Kadın Kooperatifi, kadın sivil toplum örgütü üyeleriyle, Teras 2 Restaurant’ta kadın sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin kadın kolları üyeleriyle biraraya geldi. Kadın Kooperatifi, kahvaltıya katılan yaklaşık 200’e yakın kadına kendi yaptıkları ev tarhanası ve reçellerden ikram etti.
Kadın Kooperatifi Başkanı Nilgün Beşirik, kooperatifin tek amacının kadınlara istihdam sağlamak olduğunu belirterek, "Bunun için 2008 yılından beri gayret gösteriyoruz. 74 üyemiz kooperatif bünyesinde kendi ürettiklerinin satışını yaparak, ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Fakat biz üye sayımızı büyütmeyi ve daha çok kadına istihdam sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Beşirik, kooperatifin kadınlara yönelik bir atölye kurmak istediğini belirterek, "Kuracağımız atölyede 50 kadına istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Kadınlarımız atölyede Manisa Bezi’nden çeşitli hediyelik eşyalar üretecek ve bunun satışından gelir elde edecek. Hedefimiz büyük ancak desteğe ihtiyacımız var" dedi.
Beşirik, atölye kurmaları için İl Özel İdaresi’nin kendilerine 10 bin lira destekte bulunduğunu ancak 40 bin lira daha desteğe ihtiyaçları olduğunu söyledi. Beşirik, "Manisa'da hizmet veren kadın sivil toplum örgütlerimizi de bu atölyeye destek olmaya bekliyoruz. Birlikten kuvvet doğacağı inancıyla kadın sivil toplum örgütlerimizin desteğiyle atölyemizi kuracağımıza inanıyorum" dedi.