MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, 7 ay önce okul inşaatında göçük altında kalarak yaşamını yitiren 31 yaşındaki atlet Murat Karabaş anısına düzenlenen ve ikizinin de aralarında bulunduğu üç kardeşinin katıldığı yol koşusunda duygusal anlar yaşandı. Yarışlarda dereceye girenlere madalyalarını Karabaş’ın annesi Memiha Karabaş (65) ve babası Yıldırım Karabaş (76) verdi.
Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu mezunu olan, millilik hayalleri kuran atletizm tutkunu Murat Karabaş, geçen 22 Temmuz’da, Ortakent-Yahşi Beldesi’ndeki bir kolejin ana binansının yan duvarına izolasyon yapak için kazılan çukurda göçük altında kalarak yaşamanı yitirdi. Bir aylık nişanlı olan Karabaş, Bitez Belde Mezarlığı’nda toprağa verildi. Katıldığı 1500, 5 bin ve 10 bin metre koşularında çok sayıda madalyası bulunan Karabaş’ın ölümünün üzerinden 7 ay geçerken, Bodrum Karya Rotary Kulübü, Bodrum Belediyesi’nin işbirliğiyle anısına koşu düzenlendi.
Çeşitli kategorilerdeki koşuya aralarında turistlerinde bulunduğu 65’i kadın toplam 175 sporcu katıldı. Koşucular arasında Karabaş’ın ikizi Hakan Karabaş (31), kardeşleri Ferhat Karabaş (30) ve Engin Karabaş’ın (28) da bulunması duygusal anların yaşanmasına neden oldu. İçmeler Tersanesi, Paşatarlası, Kumbahçe Sahili ve İskele Meydanı’nı kapsayan etapta, 5 bin metrelik koşuda, Dilara Kaplan, Türkü Kaman, Selçuk Barlas, Emre Mehmet Akel, Gözde Gökengin, Leyla Kılıç, Ramazan İşmen, Yaşar Anter ve Fatma Anter kategorilerinde birinci oldu. Karabaş’ın ikizi Hakan Karabaş ise koşuyu ikinci olarak tamamladı. Yarışlarda dereceye girenlere Karabaş’ın annesi Memiha Karabaş ve babası Yıldırım Karabaş tarafından madalyaları dağıtıldı. Madalya dağıtımı sırasında Karabaş çifti, duygulanıp, gözyaşlarını tutamadı. Hakan Karabaş, ölen ikizi Murat’ın atletizm tutkunu olduğunu belirtip, "Bu sayede beden eğitimi bölümünü kazandı, mezun oldu. Tek isteği beden eğitim öğretmenliğine başlayıp Türkiye’ye yeni yetenekli sorcular yetiştirmekti. Onun düşüncelerini elimizden geldiğince yerine getirmeye çalışacağız. Bugün ben ve kardeşlerim Murat için koştuk. Murat sevenlerinide burada görmekten çok mutlu olduk" dedi.
Karya Rotary Kulübü Başkanı Hülya Kocadon ise konuşmasında, "Yetenekli, ahlaklı, başarılı ve topluma Murat gibi örnek sporcular yetiştirmek gerçekten çok zor. Yetiştirilenlerde ne yazık ki ekmek parasının peşinde hayatlarını umulmadık beklenmedik bir anda kaybedebiliyorlar. Karabaş’ın atletizm sevgisini yaşatmak için bu koşuyu her yıl bu tarihte düzenleyerek geleneksel hale getireceğiz" dedi.