Faik KAPTAN/İSTANBUL,()  Atlasjet Havayolları, çocuklara havacılığı sevdirmek amacıyla pilotluk ve kabin memurluğu deneyimi için Trump Alışveriş Merkezi’ndeki KidzMondo çocuk ülkesinde etkinlik başlattı.

Atlasjet Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bade Aşçı Ören, yeni başlattıkları etkinlikle ilgili olarak şunları söyledi:

“Atlasjet, KidzMondo’da havacılığa ilgi duyan tüm çocuklara gerçek kokpitte, gerçek üniformalar ile heyecan verici bir deneyim sunuyor. Geleceğin minik pilotları, Atlasjet uçağında kule ile konuşup motoru çalıştırıyor, gerçek kaptan pilotlar gibi anonslar yaparak uçağın kumanda kontrolünü ele alıyor ve kendilerini büyüklerin dünyasının bir parçası gibi hissetmenin heyecanlı sevincini yaşıyor. Minikler, bir yandan pilotluk mesleğinin püf noktalarını öğrenirken, bir yandan da yemek servisinden güvenlik anonsuna kadar kabin ekibinin tüm işlerini deneyimlenerek hayallerindeki maceraları yaşama şansı yakalıyor.

Çocuklar, Atlasjet’in kırmızı kabin memuru kıyafetleri ve pilot üniformalarıyla kendilerini gerçek birer kabin memuru ve pilot gibi hissediyor. Üstelik yaptıkları işlerin karşılığında sadece KidzMondo’da geçerli para birimi Kidlar kazanıyor. Çocuklar bu şehirde büyüklerin dünyasını anlıyor, yaşamın ekonomik döngüsünü kavrıyor. Küçük meslektaşlarıyla birlikte çalışırken eğleniyor, eğlenirken hayatı öğreniyor.”

ÇOCUK ŞEHRİ

“Eğlence ve öğrence konseptiyle çocuklara büyüklerin mesleki deneyimlerini yaşatmayı amaçlayan çocuk şehri KidzMondo’da itfaiye istasyonu, polis karakolu, çikolata fabrikası, hastane ve uçak gibi yaklaşık 40 farklı meslek ünitesi yer alıyor. Çocuklar KidzMondo’ya, gerçek bir uçağın kokpitinin monte edildiği bir havalimanından giriş yapıyor, Atlasjet check-in kontuarlarında biniş kartlarını alarak kendi anayasası, pasaportu, parası bile olan bu ülkenin vatandaşı yani ‘Kidizen’i oluyor.

FK (FOTOĞRAF)