TÜRK Hava Kuvvetleri (THK) için üretilen ilk Airbus A400M askeri nakliye uçağı, pazartesi günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılımı THK teslim edilecek.
Kayseri'deki Erkilet 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda pazartesi günü düzenlenecek resmi törenle 221’inci Filoya katılan Leylek amblemli 'Atlas' adı verilen askeri nakliye birlik kabul kontrolleri tamamlandıktan sonra Kayseri Erkilet’teki 221'inci filoya katılmıştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de huzurunda Airbus firması tarafından teslim edilecek. Teslimat töreni ile Türk Hava Kuvvetleri (THK) için üretilen ilk A400M askeri nakliye uçağı‘ THK envanterinde bulunan ulaştırma uçaklarıyla gerçekleştiremediği helikopter ve ZTP gibi Afganistan görevlerindeki ihtiyaç duyduğu araçları taşıyabilme olanağına kavuşuyor.
Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine katılan ‘Atlas' adlı nakliye uçağı, 4 motorlu. Uçağın kargo taşıma kapasitesi 37 ton. 116 tam teçhizatlı paraşütçü komandoyu da taşıyabilen A400M, toprak pistlere inebiliyor. Saatte 780 kilometre hıza çıkabilen uçağın menzili 9 bin 300 kilometre dolayında olarak biliniyor.

OE(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)