AFYONKARAHİSAR Defterdarı Mustafa Ceylan, kentte atıl haldeki binaların değerlendirilmeye çalışıldığını, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) binasının Özelleştirme İdaresi'nin tasarrufunda olduğunu, kullanılmayan hastane binalarıyla ilgili talepleri ise Ankara'ya ilettiklerini söyledi.
Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, boş haldeki DMO binası ile ilgili olarak "O Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait. Başkanlık ihalesini yaptı. Bizim tasarruf yapma hakkımız yok. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü'ne önerdik orayı. Bölgede okul yapılması için Milli Eğitim de talep de bulundu. Belediye imar değişikliği yaptı, Özelleştirme İdaresi uygun bulmadı. Orası 12 bin 850 metrekarelik bir alan" dedi.
MÜTFÜLÜK ESKİ HASTANEYE
Eski hastane binalarıyla konusundaysa görüşmeler yapıldığını belirten Ceylan, "Hastaneler tahsisli şu anda. Eski SSK Hastanesi'nin bulunduğu alanla ilgili olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, spor salonu yapmak üzere talepte bulundu. Talebi Ankara'ya ilettik. Devlet Hastanesi binasındaki süreç devam ediyor. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak kullanılan yeri Müftülük talep etti. Hastane taşındıktan sonra, onların oraya taşınması düşünülüyor" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)