Bülent DİKTEPE/ KARABÜK, () - KARABÜK’te, gençler  arasında geri dönüşüm farkındalığını ve çevre bilincini arttırmak için düzenlenen ‘Yeşil Oyuncak’ adlı yarışmada öğrenciler evsel atıklardan yaptıkları oyuncaklarla yarıştı.
Organize Sanayi Bölgesi’nde demir çelik fabrikalarının bacalarından çıkan demir tozlarının geri dönüşümünü sağlayan 'Marzinc' adlı tesis ile Karabük Çevre Derneği işbirliğince gerçekleştilen yarışmaya 45 farklı ortaokul ve liseden toplam 128 öğrenci katıldı. Öğrencilerin evsel atıklardan yaparak tasarladığı 128 oyuncak dereceye girebilmek için yarıştı. Oyuncaklar, jüri üyeleri tarafından özgünlük, yaratıcılık, tasarım, uygulama ve malzeme türü gibi kriterler göz önünde bulundurularak değerlendirildi.
Yarışmada, ortaokul kategorisinde Çamkent Ortaokulu öğrencisi Pınar Sarı, kaset bantlarından yaptığı elbise, lise kategorisinde  Karabük Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri Onur Ayhan, Beytullah Tutar, Zeki Gökhan Demircan’nın birlikte metalden yaptıkları demir motosiklet ile birinci oldular. Birincilere 2 bin 500, ikincilere bin 500, üçüncülere bin lira para ödülü verildi.

BD (DS/RT) (FOTOĞRAFLI)