Mehmet YENEN/SİMAV (Kütahya), () - KÜTAHYA'nın Simav İlçesi'nde, inşaatı süren Biyolojik Arıtma Tesisi'nin Kasım 2014'te hizmete gireceği belirtildi. Tesisin verimli topraklarıyla ünlü Simav Ovası ile içinden geçtiği topraklara hayat veren Simav Çayı'nı, atık su kirliliğinden kurturacağı açıklandı.
Simav Belediye Başkanı AK Parti'li Süleyman Özkan, ilçenin Fatih Mahallesi Söğüt İçi Mevkii'ndeki 15 bin dekarlık alan üzerine inşa edilen ve 40 üniteden oluşan Biyolojik Arıtma Tesisini geç kalmış bir yatırım olarak değerlendirdi. Başkan Özkan, tesisin devreye girmesiyle Simav Ovası ve Simav Çayı'nın kirlilikten kurtulacağını söyledi. Tesisin kent merkezi ile Çitgöl ve Naşa beldelerinin ve Beyce Köyü'nün atık sularını temizleyeceği ifade edildi. Tesisin yapımını üstlenen firma yetkilisi İsmail Arlı, inşaat çalışmalarının yüzde 70 oranında tamamlandığını söyledi.
YAKLAŞIK 8 MİLYONA MAL OLACAK
Saniyede 150 litre atık suyu arıtacak kapasite ve 100 bin kişilik nüfusa göre planlanan tesisin yaklaşık 8 milyon TL'ye mal olacağı belirtildi. 40 üniteden oluşan tesiste idare binaları, jeneratör binası, filtre binaları, havalandırma havuzları, çökertme havuzları gibi ünitelerin bulunduğu belirtildi. Verimli topraklarıyla ünlü Simav Ovası ile içinden geçtiği topraklara hayat veren Simav Çayı'nın atık su kirliliğinden kurtulacağı açıklandı.

FOTOĞRAFLI