Doğuş Esat BERME/MARMARİS (Muğla), () - 'ATEŞ Böceği Yalçın' olarak bilinen usta komedyen Yalçın Otağı, bir süredir karaciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki özel hastanede 78 yaşında yaşamını yitirdi.
İki yıl önce karaciğer kanseri teşhisi konulan ve 1.5 ay önce durumunun ağırlaşması üzerine, geçen 20 Temmuz'da Marmaris Özel Yücelen Hastanesi'ne kaldırılan Yalçın Otağı, tedaviye alındı. Yoğun bakımda tedavisi yapılan Otağı, bir hafta sonra durumun iyiye gitmesi üzerine servisteki odasına alındı. 41 yıllık hayat arkadaşı Lale Belkıs'ın başından bir an olsun ayrılmadığı ünlü komedyen Otağı, gece saat 24.00 sıralarında yaşamını yitirdi. Otağı'ının ölüm haberi yakınları, sevenleri ve sanatçı dostlarını yasa boğdu.
'ALKOL VE SİGARA KULLANMAZDI'
Üzgün olduğunu belirten Lale Belkıs, "41 yıllık hayat arkadaşımı kaybettim. Huzur içinde yatsın. Her zaman birbirimize destek olduk" dedi. Uzun süredir hasta olan eşine çok iyi baktığını belirten Belkıs, eşinin hiçbir kötü alışkanlığının olmadığını belirterek, "Alkol ve sigara kullanmazdı. Strese bağlı bu hastalığa yakalandığını düşünüyorum. Ölümünden sonra arayıp, başsağlığı dileğinde bulunanlar oldu. Arayıp, soran tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Otağı'nın cenazesinin yarın öğle vakti çok sevdiği, yazlığının bulunduğu Datça'da toprağa verileceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI