Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin), () - MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Mustafa Kemal Atatürk'ün Taşucu'na gelişinin 88'nci yıl dönümü törenlerle kutladı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, Taşucu’na gelişinin 88'nci yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı ve Atatürk Evi'nde tören düzenlendi. Törene Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hakan Sayılan, Cumhuriyet Başsavcısı Zeki Vatan, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, bazı daire müdürleri, Taşucu Mahallesi Muhtarı Mehmet Köylü, belediye meclis üyeleri ve belde halkı katıldı.

Atatürk Evi'ndeki program Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut’un günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı. Törende konuşan Başkan Turgut, "Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Taşucu’na gelişlerinin 88'nci yıldönümünü kutlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Hepiniz hoş geldiniz. Atatürk Taşucu’nu dört defa ziyaret etmiştir. Bu ziyaretleri 28 Ocak 1925 Silifke’den, 12 Mayıs 1926 Ertuğrul Yatı ile Taşucu’ndan, 11 Şubat 1931’de yine Silifke’den, son olarak da 20 Şubat 1935 tarihinde Ege Vapuru ile bu ziyaretleri gerçekleştirmiştir. Bu gün ikinci gelişinin 88'nci yıl dönümünü hep birlikte kutluyoruz. Atatürk’ün doğup büyüdüğü Selanik’teki evin aynısının da burada yapılması bizleri son derece sevindirmektedir. Biz de Silifke Belediyesi olarak yapılan bu eseri en iyi şekilde koruyarak bakmayı kendimize bir görev edindik" dedi.

Atatürk Evi’nde düzenlenen törende Taşucu Durmuş Tezcan Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirildi.

MO(SÜ/SSA) (FOTOĞRAFLI)