İbrahim MAŞE/ MERSİN, ()-MERSİN'de, Atatürk'ün kente gelişinin 91'inci yılı etkinlikleri kapsamında garda, gazilerinin karşılanması sırasında vagonun açılmayan kapısı, kısa süreli krize neden oldu.
Mersin Garı'nda düzenlenen törende muharip gazilerden oluşan temsili heyeti taşıyan treni karşılamak üzere Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ile Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan garda hazır bulundu. Tren istasyona geldiğinde Vali Güzeloğlu'na Türk bayrağı teslim edecek gazilerin vagondan ineceği ön kapı açılmadı. Bir süre kapıyı açmaya çalışan görevliler başarılı olamayınca protokol üyeleri vagonun arka kapısına yöneldi ancak bu kapı da açılmadı. Uğraşlar sonucu ön kapı açıldı ve gaziler buradan indi. Trenden inen muharip gaziler, Türk bayrağını Vali Güzeloğlu'na teslim etti.
Buradaki törenin ardından protokol üyeleri, gaziler ve öğrenciler, bando eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, "Büyük Önder Atatürk, şehir ziyaretlerinden birini 17 Mart 1923 günü Kuvayi Milliye hareketinin en ateşli yaşandığı şehirlerden biri olan Mersin'e gerçekleştirmiştir. Atatürk bu tarihten sonra 6 defa Mersin'e gelmiştir. Atatürk millet bahçesinde yaptığı tarihi konuşmasında Mersin'in konumu ve geleceği ile ilgili söylediklerine bakacak olursak, onun ne kadar ileri görüşlü bir insan olduğunu daha iyi anlayabiliriz" dedi.
Vali Güzeloğlu ise, "Mersin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana ülkemizin en önemli dışa açılan, ülkemizin kalkınmasına ekonomik anlamda katkı sağlayan, her yönüyle Türkiye'nin güzel ve özel bir ili. Türkiye Cumhuriyeti'nin 2023 hedeflerine yürüyüşünde de bunu zenginleştiren ve bu anlamda büyük katkı veren bir kenti. Ülkemizin 100'üncü yılında ülkemizi dünyanın ilk 10 ekonomisi ve ülkesi olma hedefine doğru taşırken, Mersin'i Türkiye'nin ilk 5 büyük kenti içinde yer alması çabası içindeyiz" diye konuştu.
Öte yandan Tarsus İlçesi'nde de düzenlenen etkinliklerle Atatürk'ün Tarsus'a gelişi de kutlandı.

İM(AŞ/BK/AK) (FOTOĞRAFLI)