MUSTAFA Kemal Atatürk’ün Elazığ’a gelişinin 76'ncı yıl dönümü, Elazığ Tren Garı'nda düzenlenen törenle kutlandı.
Ulu önder Atatürk’ün Elazığ’a gelişinin 76’ncı yıldönümü Gar Meydanı’nda, temsili treninin karşılanmasıyla başlandı. Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş ve Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile askerlerin katıldığı törende Türk bayraklarıyla donatılan Atatürk'ün temsili treni, halaylar eşliğinde büyük coşkuyla karşılandı.
Trenden inen öğrenciler, öpüp alnına koyarak sunduğu Türk bayrağını teslim alan Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak da öpüp alnına koyduktan sonra açarak basın mensuplarına poz verdi.
Törenin ardından İstasyon Caddesi boyunca, 'Vatan şeref vazife sevgi' ve 'Önce şeref, sonra hayat' diye bağırarak Valiliğe yürüyen askerler Piyade Marşı’nı da söyledi. Vatandaşlar da askerlerin bu yürüyüş kolunda söyledikleri sözlere alkışlarla destek verdi.
Elazığ Valiliği bahçesindeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla devam eden tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından 8'nci Kolordu Komutanlığı Askeri Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.
17 Kasım 1937 yılında Atatürk’ün Elazığ’a geldiğinde Öğretmenevi’nde kaldığı odanın ziyaret edilmesi sırasında Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, "Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk; İlimizi şereflendirdiğiniz bu müstesna günün 76'ncı yıldönümünde, aynı heyecan ve sevinçle huzurunuzdayız. Aziz Atam, Cumhuriyet'in üstünlüğünü, vatanın bölünmez bütünlüğünü, her şartta koruyacağımıza, ilke ve inkılaplarının ışığında hiç yorulmadan yürüyeceğimize, manevi huzurunda bir kez daha söz veriyor, yüce hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz" cümlelerini okuduktan sonra şeref defterini imzaladı.