ULU Önder Atatürk'ün Denizli'ye gelişinin 83'üncü yılı törenle kutlandı.
Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 83’üncü yılı için düzenlenen Valilik önündeki çelenk koyma törenine Vali Vekili Abdullah Acar, Denizli Belediye Başkanı AK Parti’li Osman Zolan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli, Atatürk’ün gelişinin gururunu 83 yıldır yaşıyor. Denizli, 83 yıl önce bugün, Milli Mücadele'nin kahramanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'le buluştu. İzmir'in işgalinden dört saat sonra ilk protesto mitingi ile Milli Mücadele ateşini yüreklerinde hisseden ve başarıya ulaşması yönünde önemli gayretlerde bulunan Denizli insanı, o gün liderini Denizli'de ağırlamanın haklı gururunu yaşadı. Büyük Önder'imize ve atalarımıza layık olmaya çalışıyoruz. İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle, saygıyla anıyoruz” dedi.
Okullar arası yapılan Atatürk Koşusu’nda dereceye giren öğrencilere madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi. Atatürk Etnografya Müzesi’nin gezilmesinin ardından program sona erdi.