ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde protokol, öğrencilerin ve halkın bayramını, Atatürk'ün bindiği 1926 model Chevrolet marka antika otomobille selamladı.
Alanya'da Cumhuriyetin ilanının 90'ıncı yıldönümü coşkuyla kutlandı. Rıhtım meydanında düzenlenen törene Kaymakam Erhan Özdemir, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Adnan Arseven, Belediye Başkanı AK Partili Hasan Sipahioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.
Kaymakam Özdemir, Garnizon Komutanı Yarbay Arseven ve Belediye Başkanı Sipahioğlu, Atatürk'ün Muhafız Alayı takım komutanlarından Teğmen Sakıp Efendi tarafından 1927 yılında Türkiye'ye getirilen ve şimdi oğlu 83 yaşındaki Aydoğan Ertuğ'un kullandığı 1926 model Chevrolet marka antika otomobille kutlama alanına geldi. Protokolün öğrencileri ve halkı selamladığı törende halk, Aydoğan Ertuğ'un Atatürk'ün de bindiğini açıkladığı antika otomobile vatandaşlar ilgi gösterdi.
Kaymakam Özdemir, törende yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet'in Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu söyledi. 
Şiirlerin okunduğu, halk oyunları gösterilerinin yapıldığı tören, resmi geçitle sona erdi.