BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün babası Ali Rıza Bey'in köyü Kocacık'ın da bağlı bulunduğu Makedonya'nın Jupa bölgesine Bursa meydanı kuracaklarını açıkladı.



Başkan Altepe, Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbraim, İmar Müdürü Şain Şakir, Ata Belediye Lisesi Müdürü Akif Selman, Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu Müdürü Muzaffer Süleyman ve Namık Kemal Halk Oyunları Derneği (NAKEM) Başkanı Hüseyin Özkan'ı ağırladı. Mahfel Sosyal Tesisleri'ndeki görüşmede, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Jupa'ya yapacağı Bursa meydanıyla inşaat çalışmaları süren Jupa belediye binasına sağlanacak destek gündeme geldi.



Balkanlar'ın Türkiye ve Bursa açısından çok önemli olduğunu belirten Başkan Altepe, “Jupa, Makedonya'daki Türkler açısından önemi bulunan bir yer. Çünkü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün babası Ali Rıza Bey'in köyü olan Kocacık, Jupa'ya bağlı. Bizler Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, Ali Rıza Bey'in memleketine destek vereceğiz" dedi.



BAŞBAKAN ERDOĞAN, AÇACAK



Daha önce Makedonya'nın birçok bölgesinde yatırım yaptıklarını hatırlatan Başkan Altepe, Jupa'ya bir Bursa meydanı kurmayı ve devam eden belediye başkanlık binasının eksikliklerini gidermeyi gündeme aldıklarını söyledi. Çalışmaların ilerleyen günlerde başlayacağını bildiren Başkan Altepe, “Ali Rıza Bey'in evini açmak için bölgeye gidecek Başbakanımızla birlikte inşallah yaptığımız yatırımları da hizmete sokacağız" diye konuştu.



Ziyaretin ardından Başkan Altepe, misafir belediye başkanına el yapımı bir Bursa bıçağı hediye etti.