İZMİR'de Alsancak Stadı yıkılma riski nedeniyle kullanıma kapatıldı. Yeni Buca Stadı dışında kent merkezindeki tek alternatif olarak kalan Atatürk Stadı'nın hali de içler acısı.
Akdeniz Oyunları için 1971 yılında inşaa edilen tarihi tesisin kapalı tribün çatısı, 2005 Üniversite oyunları öncesi elden geçse de bütünüyle yenilenmedi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 2009 yılında proje hazırlayarak Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi'nden çatı için ödenek istedi. Aradan geçen 5 yıl içerisinde İzmir'de Sabri Sadıklar, Ali Salbaş, Metin Kaplan ve Ali Osman Tatlısu olmak üzere 4 farklı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü görev yaptı ama hiçbir somut adım atılmadı. , Alsancak Stadı'nın çürüyen tribünleri gibi Atatürk Stadı'nın çürüyen çatı ve dökülen ahşap tavan kaplamalarını geçen yıl ağustos ayında görüntüledi. Son 1 yıl içerisinde  çatıdaki çürükler artarken onarım yapılmadı. Tavandan tribün üzerine düşen çivili tahta parçalardan gökyüzü iyice gözükmeye başladı.
BÜYÜK RİSK
Alsancak Stadı'nın kapatılmasının ardından Karşıyaka, maçlarını Buca'da oynamak için Bucaspor'la anlaştı. Altınordu, Manisa 19 Mayıs Stadı'na taşınmayı planlıyor. Spor Toto 2'nci Lig'deki Göztepe ve Altay için ise tek alternatif Atatürk Stadı olarak kaldı. Tesisin kapalı tribün çatısı özellikle yağmurlu ve rüzgarlı havalarda can güvenliğini tehdit eder boyutta. 43 yıllık dev stada kapsamlı bir deprem testi de yapılmadı.

FOTOĞRAFLI