Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK, () - UŞAK'ta etkili olan yağmur nedeniyle Atatürk Spor Salonu'nun çatısından su akması üzerine Kulüpler Arası Minik Erkekler Basketbol maçı durduruldu. Spor salonu görevlileri çareyi su akıtan yerlere kova koymakta buldu.
Atatürk Spor Salonu'nda 5-11 Haziran tarihleri arasında düzenlenen ve bugün saat 18.30'da başlayan Kulüpler Arası Minik Erkekler Basketbol maçına yağmur arası verildi.  Anadolu 64 Spor Kulübü ve SMS Spor Kulübü'nün maçı sırasında etkili olan yağmur nedeniyle spor salonunun çatısından sahaya su akmaya başladı. Zeminin ıslanması üzerine maçın hakemleri karşılaşmayı durdurdu. Spor salonuna akan suyu paspaslarla temizleyen saha görevlileri, yağmur suyunun çatıdan akmaya devam etmesi üzerine sahaya kovalarla önlem aldı. Yağmurun kesilmesi ile hakemlerinin kontrolünün ardından yarım kalan maç tamamlandı.
Geçen yıl Ağustos ayında Uşak Sportif'in Beko Basketbol ligine yükselmesi ile onarımına başlanılan ve yaklaşık 600 bin lira harcanarak tadilatı yapılan Atatürk Spor Salonu, yapılan tadilata rağmen depreme dayanıklılık testinde çürük çıkınca kullanıma kapatılmıştı. Yeniden yapılan çalışma sonrası geçtiğimiz eylül ayında tüm testlerden sağlam çıkınca hizmete açılmıştı. 1968 yılından bu yana hizmet veren Atatürk Spor Salonu'nun çatısı tadilat öncesine kadar yağan yağmurlarda akmazken, tadilat sonrası yağmurun salona girmesi dikkat çekti.

YK (YY/RT) (FOTOĞRAFLI)