SAĞLIK Bakanlığı önünde toplanan atanamayan Sağlıkçılar önce diploma yaktı. Daha sonra oturma eylemi yapan grup mendil açarak temsili olarak dilendi.

Kızılay'da toplanan grup, 'Bakan uyuma sağlıkçıya sahip çık, tıbbi labaratuvar atama bekliyor', 'Sevdim vermediler sen atanamadın dediler', '112 aşkına ata bizi bu alımda' yazılı dövizlerle sağlık bakanlığı önüne yürüdü.

Sağlık Bakanlığı'nın önüne gelen sağlıkçılar, atanamadıkları için artık tepkisiz kalmayacaklarını ve yüklü alım talep ettiklerini belirterek, "Bir ay sonra, 15 gün sonra, bir hafta sonra deyip haber beklerken, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki tüm birimlerden, farklı farklı haberler aldık. Hastanelere gittik. Yazıları gönderdik dediler, açıklar istemde bulunuldu denildi, il sağlık müdürlüklerine gittik, yazıları gönderdik dediler, fakat her ne hikmetse sağlık bakanlığından hiçbir resmi açıklama gelmedi. Bakanımızın katıldığı TV kanallarını arayarak açıklama beklediğimizi belirtmemize rağmen sayın bakanımız açıklama da bulunmadı. Sağlık bakanlığı birimlerini aradığımızda, 'Şuan alım çalışmamız yok' denildi. Artık oyalanmak istemiyoruz, Sayın Mehmet Müezzinoğlundan yüklü bir alım ve resmi bir açıklama istiyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup üyeleri diploma fotokopilerini ateşe verdi. Daha sonra oturma eylemi yapan grup, mendil açarak eylemlerine devam etti. Daha sonra grup içerisinden bazı eylemciler mendillere para atarak durumu protesto etti. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.