AKŞENER, "AKP HÜKÜMETİ TÜRKİYE'NİN ÇİVİSİNİ ÇIKARDI"
TBMM Başkan Vekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener partisinin Söke İlçe Teşkilatı tarafından Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlediği toplantıda kadınlarla biraraya geldi.
Milletvekili Meral Akşener'e Söke ziyaretinde MHP Aydın Milletvekili ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak'ın eşi Ayfer Uzunırmak, MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse ve MHP Aydın İl Teşkilatı yöneticileri eşlik etti. MHP Söke Belediye Başkan Adayı Yusuf Keremit ve MHP Söke İlçe Başkanı Veysel Öztürk ve partililerce karşılanan Akşener, toplantının yapılacağı belediye Düğün Salonu'na geldiğinde partili kadınlar tarafından büyük sevgi gösterileriyle karşılandı. Toplantıda konuşan Akşener, Ak Parti iktidarına ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sert dille eleştirip, "Son dönemlerde AKP iktidarının izlediği tutarsız politikaların Türkiye'nin çivisini çıkardı. Başbakan ülke sorunlarını bıraktı, Alo Fatih'lerle yayınlanmakta olan televizyon haberlerini sansür getirtti. Bu ülkede 20 yıldır siyaset yapıyorum, ilk defa bir başbakandan böylesine anlamsız bir davranış gördüm" dedi.
Akşener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oğulları ve Ak Partili bazı bakan oğullarının mal varlıklarını ifade etmek için kelime bulamadığını da kaydetti. Ak Parti iktidarınca Atatürk ve İnönü için yapılan 'İki sarhoş adam' yakıştırmasını da değinen Akşener, "Bunu doğru bulmuyorum. Bugün buradaysak bu Atatürk'ün sayesinde" dedi.
Akşener, Atatürk'ün Türk milletine bıraktığı önemli miraslardan olan Atatürk Orman Çiftliği'nin birilerine peşkeş çekilerek saraylar yapıldığını da söyledi. Akşener, MHP'nin belediye meclisi üyeliği seçimlerinde kadınların seçilebilir sıralamada yer almaları istemesinin de çok önemli olduğunu da vurguladı. Konuşmasının sonunda Meral Akşener, partisinin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Uzunırmak ve Söke Belediye Başkan adayı Yusuf Keremit için 30 Mart'taki seçimlerde destek istedi.

Necati MALDAR/ SÖKE,(Aydın),()