YURT genelindeki atanamayan öğretmenler, Facebook'ta oluşturdukları grupta, AK Parti'nin seçim şarkısı olan 'Dombra'ya kendi sorunlarını anlatan sözler yazıp klip oluşturdu. Mart ayı içinde atama yapılmasını isteyen öğretmen adayları, amaçlarının sorunlarını dile getirip, Türkiye'ye seslerini duyurmak olduğunu belirtti.
Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 'Martta Öğretmenler Atama Bekliyor' adlı grup oluşturan atamayan öğretmenler, AK Parti'nin seçim şarkısı olan Dombra'yı kendilerine uyarlayıp klip oluşturdu. Şarkının sözlerini kendi sorunlarını anlatan sözlere dönüştürülen klipte, daha önce atanamayan öğretmenlerin yaptıkları protesto gösterisinden fotoğraflar ve gazete haber kupürleri yer alıyor. İntihar eden öğretmen adaylarının da anıldığı klipte, 'Mart'ta atama olsun gönlümüz sizde olsun, duy bizi Başbakan. Mart'ta atama olsun, sevdamız gönüller isteğimiz dillerde, atanmak istiyoruz duy bizi Türkiye' sözleri dikkat çekti.
Klibe Konya'daki atanamayan öğretmenler de destek oldu. 'Martta Öğretmenler Atama Bekliyor' adlı grup üyesi Karadeniz Teknik Üniversitesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü mezunu 24 yaşındaki Kenan Koca, klibin farklı illerdeki 4 atanamayan öğretmen tarafından oluşturulduğunu söyledi. Atanamayan öğretmenlerin sesinin duyulması içinde AK Parti'nin seçim şarkısı Dombra'nın seçildiğini ifade eden Koca, "Klipteki resimler bugüne kadar atamayan öğretmenlerin sorunlarını dile getirdiği gösterilerden ele alındı. Bizim amacımız sesimizi duyurmak ve mart ayında atama yapılmasını sağlamak. 127 bin civarında kadro açığı var. Bunun bir an önce kapatılmasını istiyoruz. Şubat ayında 10 bin öğretmen atandı. Martta da 30 bin, Ağustos ayında da 40 bin öğretmen ataması yapılması düşüncesindeyiz."

İA(İA/SS) (FOTOĞRAFLI)