Ezgi ÇAPA-Özgür ARSLAN/İSTANBUL, () ATAKÖY sahilinde yapımı devam eden inşaatlar, Bölge İdare Mahkemesi 1’inci Kurulu’nun, 5'inci İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararını onaması üzerine, Bakırköy Belediyesi Ekipleri tarafından mühürlendi. "Kıyı yağmasına geçit yok", "Kıyılar halkındır yağmalamaya son" yazılı pankartlar açan vatandaşlar mahkeme kararının uygulanması için belediye ekiplerine eşlik etti.

Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katıldığı mühürleme işleminde TOKİ İstanbul Emlak Daire Başkanı Ali Seydi Karaoğlu ve firma çalışanları ile işleme destek vermek için gelen vatandaşlar arasında tartışma yaşandı. Karaoğlu’nun "Burada cinayetler işleniyordu. Burayı parka çeviriyoruz" açıklaması üzerine vatandaşlar şantiye alanında yükselen rezidansları işaret ettiler. Karaoğlu ile vatandaşlar arasında tartışmalar yaşandı.

HUKUKUN ALDIĞI KARARLARI UYGULAMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ
Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da Ataköy sahiline gelerek basın açıklaması yaptı. Bölge İdare Mahkemesi'nin verdiği karar göre 159, 160, 161 ve 162’inci parsellerde mühürleme yapacaklarını belirten Kerimoğlu, "Bugün Ataköy sahilindeki yapılaşmayla ilgili olarak Bölge İdare Mahkemesinin almış olduğu yürütmeyi durdurma kararını uygulamak için geldik. Biz de belediyemizin üstüne düşen mühürleme işlemini yapacağız. Biz hukukun aldığı kararları tartışmakla değil, hukukun aldığı kararları uygulamakla yükümlüyüz. Mühürleme yapacağız" dedi.

MÜHÜR 5 BLOKU KAPSIYOR
Açıklamadan sonra şantiye alanına girmek isteyen belediye yetkilileri ve vatandaşlara, şirket avukatları ve çalışanlar itiraz etti. Şantiye girişinde arbede yaşandı. Vatandaşlar "Sahiller Bizimdir bizim kalacak" sloganları eşliğinde şantiyeye girdi. Belediye ekipleri inşaat halindeki 5 blokun dahil olduğu şantiyeyi mühürledi. Zabıta müdürü Şevki Akşahin "Mühür semboliktir, tamamı için geçerlidir" dedi.

BURAYI PARK YAPIYORUZ
Şantiye alanına gelen TOKİ İstanbul Emlak Daire Başkanı Ali Seydi Karaoğlu karara itiraz edeceklerini belirtti. İşlemin hukuksuz olduğunu iddia eden Karaoğlu, "Burada hukuksuz bir işlem yapılmaktadır. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı var, bu kararı yok sayamayız. Mahkeme kararlarını herkes uygulamak zorundadır. Ancak bu mahkeme kararı bu bulunduğumuz arazideki projenin durdurulmasına yönelik bir hüküm bulunmamaktadır. Mahalle belediyeye baskı uygulayarak bir mühürleme işlemi gerçekleştiriyor" dedi.

TOKİ olarak Ataköy ve Bakırköy sahilinin halkın kullanımına açılmasına yönelik düzenlemeler yaptıklarını savunan Karaoğlu’na vatandaşlar tepki gösterdi. Sahil şeridine rezidans yapılmasını eleştiren vatandaşların tepkisi üzere Karaoğlu inşa edilen rezidanslardan konut alanların devletin imarına, belediyenin ruhsatına güvenerek yola çıktığını söyleyerek onların da mülkiyet hakkı olduğunu söyledi.

Karaoğlu Yürütmeyi durdurma kararına itiraz edeceklerini söyledi. Tartışmaların ardından alana gelen zabıta ekipleri megafonla yaptığı anonsla çalışanların şantiyeden ayrılması uyarısında bulundu. 

(FOTOĞRAF)