ISPARTA'nın Atabey İlçesi'nde şiddetli yağışın sele dönüşmesi nedeniyle suya kapılan 150 küçükbaş hayvan telef oldu, yollar çöktü, tarım arazileri büyük zarar gördü.
Kapıcak Köyü'nde dün saat 17.00 sıralarında başlayan ve aralıksız 2 saat süren dolu yağışı ardından bastıran kuvvetli yağmur nedeniyle sel felaketi meydana geldi. Dağ eteklerinden gelen sel suları, köydeki yollara zarar verdi. Tarım arazileri sel sularının sürüklediği taş ve çamurun altında kaldı. Kuvvetli sel suyu, büyük bir kaya parçasını da sürükleyerek köy meydanına getirdi. Sel sonrası elektrik ve telefon direkleri devrildi, içme suyu şebekesi zarar gördü. Köyde, elektrik, telefon ve sular kesilirken, sel suları canlı yaşamına da zarar verdi. Balçık, odun ve taş taşıyan sel sularına kapılan 150 küçükbaş hayvan telef oldu. Hayvan leşleri köyün içine yayıldı.
KURTARMA EKİPLERİ BÖLGEYE GÖNDERİLDİ
Sel ardından bölgeye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) gönderildi. Kapıcak Köyü Muhtarı Yaşar Özkan, sel nedeniyle büyük bir felaketle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Yol ve tarım arazilerinin zarar gördüğünü kaydeden Özkan, "Doluyla karışık yağmur yağdı. Yağış çok kuvvetli olduğu için evlerimizden dışarı dahi çıkamadık. Otlanan hayvanlar sele kapılarak telef oldu" dedi.
Atabey Belediye Başkanı AK Partili Tevfik Atasoy ise, dağ eteğinden 3 ayrı koldan köye sel suyu geldiğini söyledi. Can kaybı olmadığını vurgulayan Başkan Atasoy, "Çok sayıda küçükbaş hayvan telef oldu. Allah beterinden saklasın. Hemen hasar tespiti yaparak çalışmalara başlayacağız" diye konuştu.
KÖY CAMİİNDEN ANONS YAPILDI
Yaklaşık 80 evin bulunduğu ve 300 kişinin yaşadığı Kapıcak Köyü'nde sel felaketi sonrasında hasar tespit çalışmaları başlarken köy camisinden anons yapıldı. Köyde tüm komşuların birbirlerini kontrol etmesi istendi.

AÇ(HA/İD) (FOTOĞRAFLI)