Fatih YILMAZ/TOKAT, () - TOKAT'ta Jandarma teşkilatının 175'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen fidan dikimi töreni öncesi askerler, programa katılan protokol üyeleri ile vatandaşların ayaklarına kene koruyucu sprey sıktı.
Tokat'ta Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 175'inci yıl dönümü dolayısıyla fidan dikim programı düzenlendi. Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen fidan dikim programına Vali Mustafa Taşkesen, Tokat Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Tokat İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Cavlak, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman ile çok sayıda davetli katıldı.
Program öncesi alan girişinde görevli bir asker, programa katılan protokol üyelerinin bazılarının ayağına kene koruyucu sprey sıktı. Ardından protokol üyeleri ve davetliler çok sayıda fidanı toprakla buluşturdu. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Taşkesen, jandarmanın köklü bir tarihe sahip olduğunu söyleyerek, "175'nci kuruluş yıldönümü olması hasebiyle böyle bir faaliyet icra ettik. Biz burayı OSB olarak 2005 yılında tahsis etmiştik. Yıl dönümlerinde yeşil Tokat'ımızı daha da yeşil hale getiriyoruz. Biliyorsunuz geçen haftada Gıj Gıj tepesinde ağaçsız bölümleri ağaçlandırmıştık. Şuanda orada çalışmalarımız devam ediyor. Yeşil olmayan bir yerimiz kalmayacak" dedi.
Program öncesi alınan kene tedbirleri için de konuşan Vali Taşkesen, "Malum tarlaya giderken paçalarınızı çoraplarınızın içine koyun. Eve gidince kene kontrolü yapın. En basit tedbirleri artık ben bile ezberledim" diye konuştu.

FY(EA/AAA) (FOTOĞRAFLI)