Ramazan ALMAÇAYIR / İstanbul, () - İSTANBUL Maltepe'de meydana gelen kazada, asker uğurlama konvoyunda bulunan bir otomobil, karşı yönden gelen başka bir otomobille çarpıştı. Otomobillerde bulunan 5 kişi yaralanırken, ortalık savaş alanına döndü.

Kaza, akşam saat 20.00 sıralarında Karaca Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, asker uğurlama konvoyunda bulunan 34 UF 3258 plakalı otomobil süratli bir şekilde ilerlerken, karşı yönden gelen Nesrin Zengin'in kullandığı 34 ZK 9987 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle, asker uğurlama konvoyunda bulunan otomobil takla atıp, yol kenarındaki duvara çarparak durabildi. Otomobilin aküsü ve lastiği de yerinden fırladı. Diğer otomobilde bulunan Nesrin Zengin ve 10 yaşındaki oğlu Yağmur kazayı hafif yaralı olarak atlattı. Kazayı gören vatandaşlar hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, duvara çarpan otomobilin içindeki Sezer Ceylan, Vedat Atalay ve Birkan Bağtur ile diğer otomobildeki anne ve oğluna ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Otomobilde bulunan gençlerden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.



Çevredeki vatandaşlar, "Asker uğurlamak için gidiyorlarmış. Yukarıdan süratli bir şekilde gelince, karşı yönden gelen araçla çarpışmışlar" diye konuştu.

AZAMİ 20 KM HIZ OLMASI GEREKEN YERDE KAZA

Öte yandan, kazanın olduğu yerde 20 kilometreyi gösteren hız tabelası ile okul çıkış işareti dikkat çekti.

RA (CO)