MERSİN'de kaynakçı Okan Ayhan'ın askere uğurlandığı törende kuzeniyle Bolu yöresine ait Köroğlu oyununu oynaması duygulu anlar yaşattı.
Vatani görevini yapmak üzere Karabük Safranbolu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'na gidecek olan Okan Ayhan için merkez Toroslar İlçesi Çavuşlu Mahallesi'ndeki evlerinin önünde asker uğurlama gecesi düzenlendi. Gecenin ilerleyen saatlerinde asker gencin sağ eline kına yakılması anne Gülperi Ayhan ve sevdiklerini gözyaşlarına boğdu. Daha sonra da Okan Ayhan, teyzesinin oğlu Turan Gürbüz ile oynadığı Köroğlu oyunu duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Okan Ayhan, "Bir askerin ihtiyacı olan cesurluk, aşk ve mücadele unsurlarını taşıyan bir oyun olduğu için de her asker, kınası yakıldıktan sonra Köroğlu'nu oynarız"dedi.
Okan Ayhan gecenin finalinde ise babası Mehmet, annesi Gülperi ve kardeşi Alperen Ayhan ile Ankara oyun havalarını oynadı. Ardından da otomobillerle 'Asker gidecek geri gelecek', 'En büyük asker bizim asker', 'Mustafa Kemal'in askerliyiz' sloganları arasında Mersin Otogarı'na götürülerek vatani görevini yapacağı Karabük'e uğurlandı.