– BURSA’nın merkez Nilüfer İlçesi’ne bağlı Misi Köyü kadınları, duygularını ipek kozasıyla işledi. Köylü kadınlar, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla ipek kozasından yaptıkları el işleriyle aşkın emek gerektirdiğini bir kez daha gösterdi.
Nilüfer Belediyesi’nin de destek verdiği 'Yüzde 100 Misia' projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren Misi Kadınları Kültür ve Dayanışma Derneği, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle etkinlik düzenledi. Etkinliğe Nilüfer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Gül Günaydın, Nilüfer Lions Kulübü Başkanı Zeynep Güngör, Dernek Gönüllü Proje Koor Arzu Kutucu Özenen ve İpek Kozası eğitimi öğretmenleri ve Misi Köyü sakinleri katıldı.
Kadınlar aldıkları ipek kozası eğitimin çalışmasını Sevgililer Günü’ne ayırdı. İpek kozasından, kolye, bileklik, yaka iğnesi, duvar süslemesi ve pano benzeri süslemeler yapan kadınlar duygularını çalışmalarına döktül. Misili kadınlar el emeği göz nuru süslemelerini konuklara armağan ederek duygularını paylaştı. Etkinlik yerel yemeklerin sunulmasıyla daha da lezzetlendirildi.
YÜZDE 100 MİSİA PROJESİ
Nilüfer'deki Misi köyünde ikamet eden 44 kadın 2010'da bir araya gelerek Nilüfer Misi Köyü Kadınları Kültür ve Dayanışma Derneği'ni kurdu. Dernek üyeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Anadolu Efes ve Birleşmiş Milletler Kalınma Programı UNDP koordinasyonu ile yürütülen 'Gelecek Turizmde' projesi kapsamında başlatılan 'Sürdürülebilir Turizme Destek Fonu'ndan pay alabilmek için 'Yüzde 100 Misia' adlı proje oluşturdu. Proje, 252 proje arasında, fonun desteğini kazanan 3 projeden biri oldu. Projeye Nilüfer Belediyesi de çeşitli konularda destek sağlıyor.