Saadet KEFAL/ ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'deki Şehr-i Aşk adasında düzenlenen 'Bir Yastıkta İkinci Bahar' etkinliğinde Odunpazarı Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Kazım Kurt, 1975 yılında mezun olduğu İstanbul Haydarpaşa Lisesi'ndeki 25 sınıf arkadaşının eşleriyle nikahlarını tazeledi. Başkan Kurt, kendi eşinin nikahını ise bir arkadaşına tazeletti.
Haydarpaşa Lisesi'nden mezun olan 25 kişi eşleriyle birlikte Eskişehir'e gelerek ilk olarak sınıf arkadaşları olan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'u makamında ziyaret etti. Mezunlar daha sonra belediyenin bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği ve geleneksel hale getirmeyi planladığı 'Bir Yastıkta İkinci Bahar' adlı etkinliğine katıldı. 25 çift, etkinliğin yapıldığı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Porsuk Çayı kıyısında oluşturduğu Şehr-İ Aşk adasında biraya geldi. Mezunlar Şehr-i Aşk'ın giriş köprüsü önünde hatıra fotoğrafları çektirdi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, liseyi birlikte okuduğu arkadaşlarının eşleriyle birlikte tek tek nikahlarını tazeleyip üzerinde 'Bir yastıkta' yazılı evlilik cüzdanlarını verdi. Başkan Kurt'un eşi Türküz Kurt'la nikahını da lisedeki sınıf başkanı Faik Çalışır tazeledi. Eşi, Kazım Kurt'un ayağına basınca davetlilerden alkış aldı.
Nikahları tazelenen çiftler daha sonra dans etti. Belediye Başkanı Kazım Kurt etkinlikle ilgili olarak "Bu bir arkadaş toplantısı, dost toplantısı, ama Odunpazarı Belediyesi'nin tanıtımı açısından değişik bir işlev görsün istedik. Haydarpaşa lisesindeki arkadaşlarıma bu konuda gösterdiği inceliğe teşekkür ediyorum" dedi. 

SK (EK/RT) (FOTOĞRAFLI)